Prag -Dag 2

 
 
 
 
Under andra dagen i Prag så promenerade vi först bara runt litegrann, tog in atmosfären. Tittade på dom vackra byggnaderna. Undersökte det Gamla torget. Promenerade till det stora köpcentret som kallas Palladium och innehåller hur många affärer som helst. Lycka! Senare tog vi en sväng till Tortyr Museet, som var lite otäckt med gamla tortyr-redskap osv.. Besökte efter det Vax Museet som var lite lättsammare.
 
När vi väl kom ut ifrån dom mörka lokalerna så möttes vi utav massor av ljus. Solen sken och vädret var helt underbart. Upptäckte att en jazzfestival höll till på det gamla torget. Vi köpte en varsin tjeckisk öl och ställde oss i solen och lyssnade på musiken. En helt fantastisk stund. Kombinationen utav allt detta var oslagbar; miljön, vädret, sällskapet och musiken.
 
Lite senare begav vi oss till ett trevligt glasställe -Angelato. Glass när den är som bäst. Jag blir så glad när folk förstår hur glass faktiskt ska smaka; en jordgubbsglass ska självklart smaka jordgubbar och inte plastigt och oäckt. Iallafall så åt jag kaffeglassen och den naturella yoghurt glassen. Underbart!
 
Middagen åt vi på en trevlig italiensk restaurang. Pizzan var helt och hållet perfekt. Precis som den ska vara. Jag beställde en Margherita med buffelmozzarella. Låter som en enkel variant på pizza men man känner verkligen om den är välgjord. Jag kunde känna att det var kärlek i tomatsåsen. Att den nog hade puttrat länge på spisen. Jag kunde känna att det var en lyxigare typ av mozzarella och att botten på pizzan var perfekt. Den färska basilikan gjorde allt ännu bättre. Näe, jag var fantastiskt lycklig. Lyckan är faktiskt ibland en perfekt pizza.
 
Jag känner att jag måste skriva mer någon gång om konsten att baka pizza.
 
Och apropå naturell yoghurt glass så är detta något jag verkligen måste prova tillaga själv imorgon. Jag tror mycket väl att man kan blanda grekisk yoghurt med sockerlag och få en fantastiskt fräsch glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0